Volksuniversiteit Amersfoort

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: TAL122

Russisch 1e jaar A1 (basiscursus)

Russisch 1e jaar A1 (basiscursus)
Cursuscode: TAL122

De cursus wordt gegeven door een native speaker. Je leert stapsgewijs de basiskennis van de Russische taal: het Cyrillische alfabet, de basisgrammatica en de woordenschat. In de lessen lees je korte teksten. Daarnaast besteden we aandacht aan schrijven, luistervaardigheid en uitspraak. Na deze cursus kun je een eenvoudig gesprek in het Russisch voeren, bijvoorbeeld jezelf voorstellen of de weg vragen. Ook doe je een flinke portie cultuurkennis op. Zo besteedt de docente aandacht aan de leefwijze van de Russen en de actualiteit in Rusland.

Doel cursusniveau A1: Wanneer mensen langzaam en duidelijk spreken in korte basiszinnen met eenvoudige woorden kun je hen verstaan; ook het lezen en uitspreken van korte eenvoudige zinnen is mogelijk.

Lesboeken kun je zelf bestellen tenzij anders vermeld. Houd er bij voortijdige aanschaf rekening mee dat een cursus bij onvoldoende belangstelling tot 1 (een) week voor aanvang geannuleerd kan worden!

 

Donderdag 29 september 2022
24 lessen van 1,5 uur aanvangstijd 20:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 342,00
Mw. Drs. V. Giebels-Brodsky
Boeken: Paspoort voor Rusland deel 1-tekstboek, Paspoort voor Rusland deel 1-werkboek, Paspoort voor Rusland deel 1-geluidsmateriaal, Paspoort voor Rusland deel 1-spreekkaartjes (klik hier voor meer informatie)
20:30 - 22:00
Locatie: CSG Guido (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
Drs. V. Giebels-Brodsky
Drs. V. Giebels-Brodsky
Ik ben geboren en getogen in Moskou in de voormalige Sovjet-Unie. Na de middelbare school heb ik aan de Universiteit van Moskou Engels gestudeerd met als specialisatie simultaantolk Engels-Russisch en Russisch-Engels. Na mijn afstuderen werkte ik een aantal jaren bij het Ministerie van Luchtvaart als simultaantolk voor de vliegtuigcrews van bezoekende internationale regeringsleiders, onder wie de Sjah van Perzië en de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Henry Kissinger. Daarna was ik vijf jaar hoofddocente Engels op een vwo in Moskou. Na het huwelijk met mijn Nederlandse echtgenoot ben ik naar Nederland verhuisd. Sinds 1990 ben ik met veel plezier docente Russisch aan de Volksuniversiteit Amersfoort. In mijn lessen vertel ik de cursisten ook over de gewoontes, gebruiken en actualiteit van mijn moederland. Daarnaast werk ik als freelance simultaantolk voor verschillende bedrijven en instellingen.