Volksuniversiteit Amersfoort

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: WET101

De bizarre wereld van de natuurkunde

De bizarre wereld van de natuurkunde
Cursuscode: WET101

Deeltjes die op meerdere plaatsen tegelijk kunnen zijn? Die van elkaar 'weten' in welke toestand ze zich bevinden? In drie lezingen wordt de huidige stand van de natuurkunde belicht. Hoe denken we op dit moment dat onze wereld in elkaar zit? Welke grote vragen hebben we nog?

  1. De wereld van het kleine: Hoe is alle materie opgebouwd? Over elementaire deeltjes, de drie krachten en quarks. 
  2. De wereld van het grote: Hoe werken dingen op grote schaal? Het heelal, de zwaartekracht, de relativiteitstheorie en de evolutie van sterren.
  3. Het onbekende: Welke problemen hebben we nu nog? Welke ideeën/theorieën zijn er om ze op te lossen? Over zwarte energie, zwarte materie en de CERN deeltjesversneller.

Cursisten kunnen voor een bedrag van € 10,- Het boek van het Alles van Bart Bozon & Koen Terra aanschaffen.


Dinsdag 14 januari 2020
3 lessen van 2 uur aanvangstijd 19:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 56,00
Dhr. B. (Bart) Bozon Msc
19:00 - 21:00
Locatie: CSG Guido (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving nog open >
B. (Bart) Bozon Msc
B. (Bart) Bozon Msc
Al van jongs af aan is Bart bezig met natuurkunde, proefjes doen en vooral heel veel vragen stellen. Tijdens zijn studie natuurkunde aan de TU-Delft heeft hij die fascinatie nog meer kunnen uitbouwen. Geïnspireerd door de vragen van zijn dochter Roos heeft hij “Het boek van het Alles” geschreven. Dit boek behandelt alle huidige natuurkunde op een begrijpelijke manier. Bart Bozon is sinds 2011 docent elektrotechniek op de Hogeschool Utrecht en geeft daar onder ander de cursus “Advanced Physics”. Hij heeft op youtube een uitgebreid kanaal waar hij uiteenlopende technische onderwerpen behandelt.