Volksuniversiteit Amersfoort

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: WET900

De bizarre wereld van de natuurkunde

De bizarre wereld van de natuurkunde
Cursuscode: WET900

In twee lezingen ontdek je de hoe de wereld nu eigenlijk werkt en welke grote vragen er nog zijn. De huidige stand van de natuurkunde wordt op een begrijpelijke manier belicht vanuit de volgende perspectieven:
Lezing 1:
De wereld van het kleine - Hoe is alle materie opgebouwd? Elementaire deeltjes, de drie krachten, quarks.
Lezing 2:
De wereld van het grote - Hoe werken dingen op grote schaal? Het heelal, zwaartekracht, relativiteitstheorie, evolutie van sterren. Welke problemen hebben we nu nog? Welke ideeën/theorieën zijn er om ze op te lossen?
Er wordt geen voorkennis verwacht van de aanwezigen, enkel interesse!

Donderdag 11 maart 2021
2 lezingen van 2,5 uur aanvangstijd 19:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 48,00
Dhr. B. (Bart) Bozon Msc
19:00 - 21:30
Locatie: Locatie nog onbekend (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
B. (Bart) Bozon Msc
B. (Bart) Bozon Msc
Al van jongs af aan is Bart Bozon (M.Sc.) bezig met natuurkunde, proefjes doen en vooral heel veel vragen stellen. Tijdens zijn studie natuurkunde aan de TU-Delft heeft hij die fascinatie nog meer kunnen uitbouwen. Geïnspireerd door de vragen van zijn dochter Roos heeft hij “Het boek van het alles” geschreven. Het boek behandelt alle huidige natuurkunde op een begrijpelijke manier. Bart Bozon is sinds 2011 docent elektrotechniek op de Hogeschool Utrecht en geeft daar o.a. de cursus “Advanced Physics”. Hij heeft op youtube een uitgebreid kanaal waar hij uiteenlopende technische onderwerpen behandelt.