Volksuniversiteit Amersfoort

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: CUL300

Ontdek de smaken van wijn

Ontdek de smaken van wijn
Cursuscode: CUL300

In 4 lessen wordt de techniek van proeven, het omschrijven van een wijn en wijn-spijs combinaties behandeld. Hoe proef je een wijn? Hoe benoem je wat je proeft? En welke fouten kunnen er in wijn voorkomen? Het “Wijn Aromawiel” wordt gebruikt bij het proeven. Deelnemers oefenen in het beschrijven van hun proefervaringen, het omschrijven waarom een wijn lekker is of juist niet, of waarom een wijn bij het ene gerecht beter past dan bij het andere. Zo wordt wijnproeven en drinken nog leuker!

Bijkomende kosten: voor de verschillende wijnen die de docent je laat proeven (7 euro per les) en 2,50 voor het Wijn Aromawiel.

 

 

Donderdag 3 november 2022
4 lessen van 2 uur aanvangstijd 19:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 106,50 plus € 35,00 materiaalkosten te betalen tijdens de eerste les.
Dhr. MV E. (Eric) Ivens
19:30 - 21:30
Locatie: Downey's (klik hier voor de adresgegevens)
MV E. (Eric) Ivens
MV E. (Eric) Ivens
Eric Ivens (1963) raakte vanaf zijn dertigste levensjaar steeds meer in de ban van wijn. Inmiddels is wijn voor hem een uit de hand gelopen hobby. Na enkele basiscursussen volgde hij in 2010 de Vinologenopleiding aan de Wijnacademie en rondde die in 2011 succesvol af. Dat smaakte naar meer! Om zich verder te verdiepen in de wereld van de wijn volgde hij de opleiding tot Magister Vini en kreeg die titel in 2019 toegekend. Tijdens proeverijen neemt Eric de deelnemers vol passie mee in de wondere wereld van de wijn en deelt hij zijn ideeën over wijn-spijs combinaties.