Volksuniversiteit Amersfoort

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: PO608

Filosoferen moet je doen

Filosoferen moet je doen
Cursuscode: PO608

Filosoferen gaat het beste in een gesprek met andere deelnemers. Met de technieken uit de introductiecursus ben je nu in staat om een (langer) filosofisch gesprek te voeren. In deze vervolgcursus wordt de Socratische Methode verder uitgewerkt en toegepast.

Naast het stellen van vragen ga je ook de diepgang van een gesprek in de gaten houden. Dus geen borrelpraat, maar een samenhangende dialoog met de aanwezige andere filosofen. Na drie avonden heb je een goede indruk van wat het filosofische gesprek voor jou kan doen.

Donderdag 19 november 2020
3 lessen van 2 uur aanvangstijd 19:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 69,00
Dhr. drs. B.J.M. (Bart) Mutsaers
19:00 - 21:00
Locatie: De Witte Vlinder (Kruiskamp) (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
drs. B.J.M. (Bart) Mutsaers
drs. B.J.M. (Bart) Mutsaers
Ik heb filosofie gestudeerd in Tilburg en rondde de eerstegraads lerarenopleiding af aan de Universiteit Utrecht. Met deze kennis en vaardigheden op zak heb ik in de jaren daarna filosofie en filosofische trainingen gegeven, onder meer in Den Haag, Utrecht en Amersfoort. De laatste jaren ben ik vooral actief in de regio Eemland. Met de specialisatiecursussen Filosoferen met Kinderen (Wonder Why) en Socratisch Gespreksleider (Bolten en Van Rossum) ben ik aan de slag gegaan bij verschillende basisscholen, bedrijven en particulieren. In mijn filosofische gesprekken daag ik deelnemers uit om hun eigen uitgangspunten te bevragen en die van anderen te overwegen. Dat levert mooie gesprekken op die we altijd wijzer afronden.