Volksuniversiteit Amersfoort

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: TAL151

Japans 2

Japans 2
Cursuscode: TAL151

In deze vervolgcursus zullen we een aantal nieuwe grammaticale constructies tegenkomen. Zo kijken we bijvoorbeeld naar de vergrotende trap en overtreffende trap in het Japans en leren we nieuwe manieren om werkwoorden te vervoegen, waaronder de belangrijke ‘te-vorm’. Ook kijken we naar de data, voorzetsels en leer je hoe je kunt beschrijven waar dingen zich bevinden. In de lessen oefenen we dialogen en komen schrijftoetsjes, luister- en vertaaloefeningen aan bod.

BELANGRIJK: verwacht wordt dat je het hiragana-schrift na de eerste zes lessen van deze cursus beheerst, aangezien de transcriptie naar ons schrift in het lesboekje zal wegvallen.

Na afloop van de cursus kun je een tekstje als hieronder begrijpen.

2014ねん7がつ14にち から 9がつ13にち まで にほん で りょこうしました。にほんりょうり が だいすき ですから、いろいろな レストラン に いきました。にほんりょうり の なか で すし が いちばん おいしいです。オランダ でも よく すし を たべます

Vanaf 14 juli, 2014 tot 13 september heb ik in Japan gereisd. Omdat ik dol ben op Japans eten ben ik naar verschillende restaurants gegaan. Binnen de Japanse keuken vind ik sushi het lekkerst. Ik eet ook vaak sushi in Nederland.

 わたし の へや の なか に つくえ が あります。つくえ の うえ に ほん が たくさん あります。リビング に ねこ と いぬ が います。わたし は はは に ねこ を もらいました。おにいさん は ちち に いぬ を もらいました。ねこ は 12にち に 1さい に なります。

Er staat een tafel in mijn kamer. Op de tafel staan boeken. In de woonkamer zitten een kat en een hond. Ik heb de kat van mijn moeder gekregen. Mijn oudere broer heeft de hond van onze vader gekregen. De kat wordt op de 12e 1 jaar oud.

 わたし の しゅみ は うみ で およぐ こと です。1にち に 2じかんぐらい およぎます。きのう、ともだち と およぎました。たのしかった です。わたし と およいでください。

Mijn hobby is zwemmen in de zee. In 1 dag zwem ik ongeveer 2 uur. Gisteren heb ik met een vriend gezwommen. Het was erg plezierig. Zwem alstublieft met mij.

Studiemateriaal wordt samengesteld door de docent. De kosten hiervoor zijn € 15,-, bij de eerste les gepast aan de docent te betalen.

 

Maandag 16 januari 2023
12 lessen van 1,5 uur aanvangstijd 20:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 171,00
Dhr. J.M.J. (Jim) Gubbels
20:30 - 22:00
Locatie: 't Hooghe Landt College (klik hier voor de adres-, OV- en parkeerinformatie)
Inschrijving nog open >
J.M.J. (Jim) Gubbels
J.M.J. (Jim) Gubbels
Mijn naam is Jim Gubbels, ik ben 29 jaar en sinds 2015 afgestudeerd als Japanoloog aan de Universiteit te Leiden. Mijn fascinatie voor Japan is begonnen door de fantastische videogames die daar vandaan kwamen en dankzij de studie ben ik meerdere facetten van de Japanse cultuur tegengekomen die me erg aanspraken. Zo is nu een van mijn grote passies het bespelen van de Japanse taiko drums en vermaak ik me graag met de kalligrafie. Ik heb een aantal reizen naar Japan gemaakt waarin ik tussen de lokale bevolking heb gewoond en gewerkt en iedere keer weer leerde ik nieuwe dingen over de taal en de cultuur. Ik hoop mijn studenten te inspireren, zodat ze de motivatie vinden om door te zetten in het leren van de Japanse taal.