Volksuniversiteit Amersfoort

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: TAL152

Japans 3

Japans 3
Cursuscode: TAL152

De derde cursus Japans borduurt verder op nieuwe constructies met de てvorm (mogen, niet mogen, zinnen aan elkaar koppelen, onvoltooid tegenwoordige tijd). Je maakt kennis met nieuwe werkwoordvervoegingen zoals de ないvorm en de たvorm. Verder leren we ook informele zinnen maken met behulp van deze vervoegingen, zodat we voeling krijgen met de Japanse taal onder vrienden of bekenden.

Na afloop van de cursus kun je tekstjes als deze hieronder begrijpen.

きょう、9じ に おきて あさごはん を たべて かいしゃ に あたらしいスタッフ に しごと の せきにん を おしえ に いった。これ を おしえた こと が ぜんぜん ないから したくない。ひと の まえ で はなすのも こわくて きらい だ。おしえること は せっきゃく や えいご の つかいかた で だいじ で しょうがない。わたし は かんこうきょく に つとめている から スタッフ は ときどき えいご を はなさなければ ならない。はなさなくても いい けど、おきゃくさま に しつれい だから みんな が がんばっている.

Studiemateriaal wordt samengesteld door de docent. De kosten à € 15,- graag bij de eerste les gepast betalen.

Maandag 16 januari 2023
12 lessen van 1,5 uur aanvangstijd 19:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 171,00
Dhr. J.M.J. (Jim) Gubbels
19:00 - 20:30
Locatie: 't Hooghe Landt College (klik hier voor de adres-, OV- en parkeerinformatie)
Inschrijving nog open >
J.M.J. (Jim) Gubbels
J.M.J. (Jim) Gubbels
Mijn naam is Jim Gubbels, ik ben 29 jaar en sinds 2015 afgestudeerd als Japanoloog aan de Universiteit te Leiden. Mijn fascinatie voor Japan is begonnen door de fantastische videogames die daar vandaan kwamen en dankzij de studie ben ik meerdere facetten van de Japanse cultuur tegengekomen die me erg aanspraken. Zo is nu een van mijn grote passies het bespelen van de Japanse taiko drums en vermaak ik me graag met de kalligrafie. Ik heb een aantal reizen naar Japan gemaakt waarin ik tussen de lokale bevolking heb gewoond en gewerkt en iedere keer weer leerde ik nieuwe dingen over de taal en de cultuur. Ik hoop mijn studenten te inspireren, zodat ze de motivatie vinden om door te zetten in het leren van de Japanse taal.